Louise Clough

Geboren in Engeland (1965). Sinds 1987 in Nederland. Gehuwd. Twee volwassen kinderen uit eerste huwelijk. Kort gewerkt in de ‘corporate’ sector en daarna als, vertaler, editor, universitaire docente, mentor en leraren opleider Engels. Sinds 2003 werkzaam in privé praktijk. Vloeiend Engels en Nederlands.

Meer

Ik ben opgegroeid in Staffordshire Moorlands, een landelijk gebied in Engeland waar therapie nauwelijks bestond.  Van kinds af aan vroeg ik me af wat er in mensen omging en hoe ze in elkaar staken. Ik zocht antwoorden op deze vragen in verhalen en gedichten. Deze interesse uitmondde in een studie Letterkunde en een baan als universitaire docente, lerarenopleider en mentor zowel als een toenemende interesse in Psychologie en psychotherapie.  Ik kreeg kinderen en het idee om mensen te begeleiden begon steeds meer te leven. Uiteindelijk nam ik het besluit me te laten omscholen tot therapeute en heb sinds 2003 een privé praktijk.

 

Mijn werkervaring is gevarieerd. Hierdoor kan ik snel schakelen en aansluiten bij andere leefwerelden. Als expat, kan ik makkelijk met mensen overweg die uit andere culturen komen. Ik weet wat het is om thuis te komen in een land wat aanvankelijk vreemd leek. Ik denk dat ik hierdoor veel begrip heb voor de grotere en kleine processen van migratie en verandering die we allemaal meemaken in ons leven.